Focus

Assolir un consumidor responsable i proactiu

Aquest és el cas real d'una parella que entra el 2012 en un pis del 1996 de 50 m

2 amb un contracte d'electricitat d'una gran empresa elèctrica. El 2013 canvien a una petita comercialitzadora independent. D'entrada, se'ls informa en la factura que, ja que la missió és fomentar l'eficiència energètica, si bé el cost de la potència contractada serà més baix, el cost del kWh serà més elevat, per la qual cosa l'usuari s'haurà escarrassar a estalviar.

Amb tot, la comercialitzadora aconsegueix oferir, contra la gran, millors preus: un terme de potència de 0,054502 euros per kW, contra 0,059981 euros, i en terme d'energia, 0,14117 euros per kWh, contra 0,1500938 euros. En pocs mesos, al consumidor se li oferirà una altra baixada en terme d'energia i terme de potència. L'any següent, el 2014, el consumidor passa a discriminació horària, amb la qual cosa es proposa canviar d'hàbits i consumir més en hores vall i menys en hores punta. Amb un mesurador de consum, es diagnostica què cal fer per gastar de nit: usar regletes amb interruptor per anul·lar l'stand by; instal·lar temporitzador en el termoelèctric; engegar la rentadora al matí, dins la franja vall; usar olla de pressió; usar l'escalfor restant de la vitroceràmica per acabar de cuinar; tancar porticons i cortines quan marxa el sol; mantenir el monocomandament de l'aixeta al fred i no al mig, per no rebre per defecte aigua calenta; usar la campana extractora per millorar les condicions d'humitat; estendre la roba a l'exterior, per evitar humitat a l'interior, i descongelar aliments el dia abans dins la nevera. El resultat de tot aquest reguitzell de mesures ha estat una reducció del consum anual de 379 kWh, que s'han traduït en 83,79 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.