Borsa

Carlos Villalba

Director Comercial grup BKO

“Actualment és quan més or físic d'inversió s'està venent”

Era un mercat
per a un inversor adinerat, però s'ha fet més accessible

L'or és un valor refugi. Hi ha inversors que hi acudeixen quan els mercats són més inestables i altres possibilitats d'inversió no donen una gran rendibilitat. És el que passa actualment i agències com Bankoro, del Grup BKO, en noten les conseqüències.

Com qualsevol persona pot invertir en or?
Es poden comprar accions de companyies que treballen amb or. Però si algú vol tenir l'or amb ell, en forma física, el millor és l'or d'inversió, que agències com Bankoro posen a disposició de qualsevol persona. Nosaltres comprem or als nostres clients, el fonem i n'elaborem lingots que certifiquem com a or d'inversió. I després els venem. Per tant, qui els compra fa una inversió en mode físic, s'emporta el lingot. Això és interessant perquè després, si van a qualsevol país del món, el poden canviar per moneda local. L'or és com una moneda internacional.
Hi haurà gent que pensi que ja pot comprar or físic a les joieries.
El que venen a les joieries no és or d'inversió. Quan compres una joia, el preu de l'or s'ha duplicat o triplicat amb l'elaboració de la peça. Per comprar or físic d'inversió, s'ha d'anar a agències de venda d'or. En realitat, nosaltres fem compra i venda. Com explicava, a Bankoro comprem joies de segona mà, els fonem i en fem lingots. També recomprem lingots a clients nostres que se'n volen desfer. Aquests lingots, que van des del gram als mil grams, els venem a clients particulars. També se'n fan de 12,5 quilos, però aquests són per a un tipus de client més gran, bancs, fons d'inversió, etc. El nostre és un client minorista.
També es pot optar per invertir en or a través de monedes?
Sí. Les agències com Bankoro també venem monedes, encara que aquestes no les elaborem perquè les fan les cases de moneda i timbre de cada país. Tenim a disposició dels clients les més reconegudes. Les monedes solen ser del pes d'una unça (31,10 grams). I el que tenen de bo és la facilitat de transport. És més fàcil que portar-les damunt en un viatge, per exemple. En canvi, els lingots se solen comprar amb un pes més gran. Perquè, quan més gran és el lingot, més barat és l'or. És a dir, el gram dels lingots més petits surt més car que el dels grans perquè hi ha uns costos fixos lligats a l'elaboració i a la certificació.
Quin tipus d'inversor acudeix a una agència com Bankoro per comprar or físic?
Vénen clients de tot tipus. Des de persones joves que volen començar a estalviar i a invertir, i veuen que posar els diners a un banc ja nos els dóna tanta rendibilitat com abans, fins a gent gran que sempre ha valorat l'or com un valor refugi que també li ha servit en moments incerts, passant també per inversors d'entre 40 i 60 anys, que desinverteix en un altre mercat i aposta per la seguretat de l'or físic. El target de clients és molt ampli. És cert que abans només cert tipus de clients adinerats podien accedir a aquest producte d'inversió. Però ara s'ha fet més accessible.
Noteu que en moments d'incertesa l'or desperta més interès?
Quan hi ha problemes com ara conflictes bèl·lics i atemptats, o incerteses en els mercats, en l'economia o al sistema financer, sempre és quan més or es ven. I també quan més puja de preu. Per això es diu que és un valor refugi. Ho veiem a l'actualitat, per exemple, que és quan més or estem venent. Aquest any 2016, per exemple, hem fet el rècord de vendes d'or d'inversió a Bankoro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.