Salut

La protecció contra la Covid en vacunats disminueix en un termini de sis mesos

L’estudi, fet al Regne Unit, analitza la situació en els casos de les vacunes de Pfizer i AstraZeneca

La protecció contra les infeccions per Covid-19 en persones que estan completament vacunades amb AstraZeneca i Pfizer comença a disminuir en un termini de sis mesos, segons un estudi que s’ha donat a conèixer aquest dimecres. Els resultats que han difós els experts encarregats de la investigació Zoe Covid mostren que la protecció de la vacuna desenvolupada per Pfizer, que protegeix un 88% un mes després d’administrar la segona dosis, disminueix fins el 74% entre cinc i sis mesos després de la segona injecció. En el cas de la desenvolupada per AstraZeneca, que ofereix un 77% de protecció un més després de la segona dosis, es redueix fins al 67%.

L’estudi ha estat desenvolupat utilitzant els resultats de test Covid que van donar positiu entre els passats mesos de maig i juliol entre més d’un milió de persones del Regne Unit que comptaven amb la pauta completa. A més, els experts assenyalen que la protecció podria situar-se per sota del 50% en cas d’avis i treballadors sanitaris aquest hivern. Tim Spector, investigador principal de l’aplicació Zoe Covid, apunta que els resultats explicarien els casos d’infecció registrats en persones amb pauta completa. Tot i això, defensa que les vacunes “segueixen proporcionant alts nivells de protecció per a la majoria de la població, especialment davant de la variant Delta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.