Salut

Darias: “Estem preparats per administrar la tercera dosi”

La ministra de Sanitat apunta que hi ha força consens però queden per decidir “quan i a quins col·lectius” es punxarà el recordatori

Preveu que la Ponència de Vacunes presenti una proposta la setmana vinent

La ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest dimecres que està tot a punt per administrar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 si es conclou que és necessària i només faltaria decidir quan i a qui es punxa.

“El nostre país està preparat per inocular la tercera dosi [de la vacuna] si així ho decideixen les autoritats sanitàries”, ha afirmat Darias en una compareixença posterior a la reunió del Consell Interterritorial de Salut (CIS).

La titular de Sanitat ha precisat que hi ha força “consens” al voltant de la tercera dosi però ha subratllat que la decisió estarà condicionada a l’opinió dels experts i a les evidències que aportin els assajos clínics i els estudis observacionals.

En aquest sentit, ha explicat que el grup d’experts de la Ponència de Vacunes analitza des del mes de juliol aquesta possibilitat i ha apuntat que la setmana vinent podria presentar “una possible proposta on es pugui determinar quan i a quins col·lectius” es pot administrar la dosi de reforç.

També hi poden influir els assajos clínics que actualment realitzen les farmacèutiques Pfizer i Moderna sobre la tercera dosi i sobre una nova formulació, respectivament.

Finalment, ha reconegut que també estan a l’espera del “posicionament que pugui emetre l’Agència Europea del Medicament (EMA)” sobre aquest punt. 

L’Agència Europea del Medicament dubta sobre la necessitat de la tercera dosis

ACN

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) considera que “encara no s’ha determinat quan es podria necessitar una dosi de reforç” de les vacunes contra la Covid-19 “i a quina població s’hauria d’orientar” en cas que s’acabés “demostrant necessària”.

Ho han explicat a l’ACN fonts de l’EMA just quan alguns països han començat a anunciar ja que començaran a administrar aquesta tercera dosi als col·lectius més vulnerables.

L’EMA avisa que encara s’estan “revisant les dades” de les actuals campanyes de vacunació per poder fer les corresponents “recomanacions” als estats.

En tot cas, l’agència recorda que “la decisió sobre com s’han de donar les vacunes continuen sent prerrogativa dels òrgans experts que guien la campanya de vacunació a cada Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.