Salut

L’Agència Europea de Medicaments autoritza la vacuna de Novavax

Hi ha “dades limitades” sobre l’eficàcia del vaccí contra l’òmicron, segons el regulador europeu

L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha autoritzat aquest dilluns la vacuna de Novavax contra la Covid-19 per a majors de 18 anys. En una reunió extraordinària, el regulador europeu ha donat llum verda al vaccí estatunidenc, de dues dosis, després de concloure que és “segur”, “eficaç” i “de qualitat”.

“Els resultats dels dos principals assajos clínics diuen que és efectiva a l’hora de prevenir la Covid-19 en persones majors de 18 anys”, diu l’EMA, que afegeix que encara hi ha “dades limitades” sobre si aquesta vacuna és efectiva contra la variant òmicron.

Es tracta de la cinquena vacuna contra la Covid-19 autoritzada per l’EMA, després de les de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson.

Després d’avaluar els resultats dels estudis clínics de la vacuna, l’EMA apunta que és eficaç en un 90%. Les proves s’han fet amb les variants que circulaven en aquell moment, per aquest motiu hi ha “dades limitades” sobre la seva eficàcia contra l’òmicron.

Pel que fa als efectes secundaris, el regulador europeu diu que són “lleus o moderats” i que marxen en un parell de dies després de la vacunació. Els més comuns, diu l’EMA, són dolor al lloc de la punxada, cansament, dolor muscular, mal de cap, malestar generalitzat o nàusees.

Brussel·les dona llum verda a la vacuna de Novavax després de l’aval de l’EMA

La Comissió Europea ha autoritzat aquest dilluns la vacuna contra la Covid-19 de Novavax, poques hores després que l’Agència Europea del Medicament li donés llum verda per a majors de 18 anys. “D’acord amb l’opinió positiva de l’EMA, la Comissió ha verificat tots els elements que donen suport a l’autorització comercial i consultat els estats membre abans de donar l’autorització comercial condicional”, diu l’executiu comunitari en un comunicat.

L’EMA ha autoritzat el vaccí de la companyia estatunidenca, de dues dosis, després de concloure que és “segur”, “eficaç” i “de qualitat”. Es tracta de la cinquena vacuna autoritzada a la Unió Europea.

“En un moment en què la variant òmicron s’està expandint ràpidament i en què hem d’augmentar la vacunació i l’administració de dosis de reforç, estic particularment satisfeta de l’autorització d’avui de la vacuna de Novavax”, ha dit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La presidenta de l’executiu comunitari ha confiat que aquesta autorització “encoratgi” els que encara no s’han vacunat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.