Economia

El govern espanyol demana “un petit esforç” a les gasolineres per aplicar la rebaixa del combustible

La ministra de Transports assegura que en els pròxims dies cobraran les bestretes de la rebaixa dels carburants “el 100% de les gasolineres”

No descarta ampliar la mesura més enllà del 30 de juny, límit de vigència de la mesura

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha demanat a les benzineres que facin “un petit esforç” per facilitar l’aplicació de la rebaixa de vint cèntims en el preu del combustible i ha assegurat que en els propers dies cobraran les bestretes de la rebaixa dels carburants “el 100% de les gasolineres”. “Tothom ha de posar una mica de la seva part”, ha dit la ministra i dirigent del PSC.

En una entrevista a TV3, la dirigent socialista ha reconegut que el context “és complicat”, però ha reiterat que tant el govern espanyol com l’Agència Tributària estan treballant “a un ritme extraordinari” per corregir qualsevol incidència. En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que el 90% de les gasolineres que han sol·licitat l’anticipament de la bonificació de vint cèntims ja l’han rebut.

Sánchez ha avançat que els organismes competents en la regulació del mercat estan treballant per esbrinar si algunes gasolineres han apujat els preus dels carburants just abans d’entrar en vigor la bonificació.

Per altra banda, la dirigent socialista no ha descartat allargar la mesura més enllà del 30 de juny, data que es va fixar inicialment com a límit per a la vigència de la norma. “Dependrà de com evolucionin els preus”, ha comentat. A més, Sánchez, ha fet menció a la possibilitat de mantenir al descompte només per als sectors que més depenen del transport per carretera, com per exemple l’alimentari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.