Política

ESTAT ESPANYOL

Belarra, convençuda que el govern acabarà la legislatura

La secretària general de Podem creu que “és el millor per al país”

Les declaracions es produeixen l’endemà de la reunió de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz per “enfortir” la coalició de govern

La ministra de Drets Socials veu com “una forma irresponsable de fer política” la decisió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de no apagar la capital espanyola per estalviar energia

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, s’ha mostrat avui convençuda que el govern de coalició arribarà “fins al final” de la legislatura perquè entén que “és el millor per al país” en un moment d’incertesa com l’actual.

Així ho ha assegurat en una entrevista a RNE, un dia després de la reunió que van mantenir Pedro Sánchez i Yolanda Díaz per “enfortir” la coalició de govern, reunió que fonts de la Moncloa van qualificar posteriorment de “molt positiva i fructífera”. En línia amb el que es va acordar en aquella trobada, la ministra de Drets Socials ha insistit en el fet que l’executiu de coalició seguirà treballant per tenir uns pressupostos el 2023 i per arribar al final de la legislatura. “Pensem que és el millor per poder seguir acabant amb les reformes que tenim en marxa i perquè és el que necessita Espanya en un moment de crisi i d’enorme incertesa”, ha dit.

En aquests sentit, ha recorda que encara queden temes pendents per fer, com derogar la llei mordassa o la llei d’habitatge, qüestions que, segons ha dit, seran prioritàries la resta de la legislatura.

La dirigent de Podem ha insistit en posar en valor l’“estabilitat” que ha tingut aquest govern de coalició durant tot aquest temps, i ha assenyalat que “és important ressaltar-ho perquè hi ha hagut molts malastrucs i molta gent que tenia com a objectiu que a aquest govern li anés malament”.

Sobre la decisió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de no apagar la capital espanyola tot i les mesures aprovades per l’executiu per estalviar energia, Belarra ha dit que “és una forma irresponsable de fer política”. La ministra ha afegit que les mesures aprovades són “enormement sensates”, des del punt de vista de la lluita contra l’emergència climàtica i “molt bones per al medi ambient i per estalviar energia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.