Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia ha sofert 4.500 baixes en Bakhmut en dues setmanes, segons Kíiv

Segons fonts ucraïneses, la ciutat és el lloc on es donen els combats més intensos de tot el front

Les forces russes han perdut en dues setmanes al voltant de 4.500 homes entre morts i ferits, en els seus intents per apoderar-se del control total de la ciutat de Bakhmut, a la província de Donetsk, a l’est d’Ucraïna, segons el cap adjunt del Departament Operatiu de l’exèrcit ucraïnès, Oleksiy Gromov.

“En només dues setmanes en la zona de la ciutat de Bakhmut, a Donetsk, l’enemic ha perdut 4.500 ‘wagnerites’ –mercenaris del grup Wagner– i soldats regulars que han mort o resultat ferits”, ha dit aquest dijous Gromov en declaracions recollides per l’agència nacional ucraïnesa Ukrinform.

Gromov feia referència als integrants de l’exèrcit privat rus Wagner, que lideren els assalts russos sobre Bakhmut. “Els líders polítics i militars de la Federació Russa no paren esment a aquestes pèrdues significatives de personal”, ha dit Gromov.

El militar ucraïnès ha manifestat, així mateix, que en Bakhmut es continuen donant els combats més intensos de tot el front. “Cada dia en la zona de Bakhmut, l’enemic duu a terme entre 40 i 50 intents d’accions d’assalt ofensives”, ha explicat Gromov, que ha xifrat en més de 500 els atacs diaris dels russos amb diferents tipus d’armament.

Gromov ha dit també que les forces russes continuen intentant avançar en el nord i el sud de la ciutat per a envoltar Bakhmut i atrapar a les forces ucraïneses que continuen defensant-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.