Economia

regne unit

El Banc d’Anglaterra apuja el tipus per dotzena vegada consecutiva

Els eleva fins al 4,5%, el seu nivell més alt des de l’octubre del 2008

El Banc d’Anglaterra ha decidit continuar apujant els tipus d’interès, per dotzena vegada consecutiva des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, amb l’objectiu de controlar la inflació en el Regne Unit, que el març passat es va situar en el 10,1%. Ho fa un quart de punt i situa les taxes en el 4,5%, el nivell més alt des de l’octubre de 2008.

La decisió del Banc d’Anglaterra segueix la mateixa línia que les que van adoptar el Banc Central Europeu (BCE) i la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units la setmana passada.

En el cas del BCE, l’entitat també va optar per apujar el tipus bàsic un quart de punt, situant-lo en el 3,75%. Malgrat l’increment, el banc central va suavitzar la seva estratègia monetària, ja que les anteriors pujades havien estat de mig punt.

Pel que fa a la Reserva Federal dels Estats Units, l’augment també va ser d’un quart de punt i va situar els tipus a una forquilla d’entre el 5% i el 5,25%. Mentre la Fed va obrir la porta a una pausa en la seva agressiva política monetària, el regulador europeu va deixar que les pujades de tipus encara no havien acabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.