Economia

REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra apuja els tipus d’interès al 5,25%, el nivell més alt en quinze anys

És el catorzè augment consecutiu del preu dels diners

L’objectiu de la mesura és assegurar que la inflació, que al juny es va situar en el 7,9%, segueixi la tendència a la baixa

El Banc d’Anglaterra ha apujat els tipus d’interès aquest dijous fins al 5,25%, la xifra més alta en quinze anys, segons infoma The Guardian. Aquest és el catorzè augment consecutiu del preu dels diners amb l’objectiu de controlar la inflació, que al juny es va situar en el 7,9%, quatre vegades per sobre del seu objectiu del 2%.

En justificar la mesura, l’entitat ha subratllat que la inflació està baixant, però encara està a nivells molt elevats i ha afegit que ha decidit l’increment dels tipus per assegurar que la inflació segueixi la tendència a la baixa. També ha avisat que espera que la inflació interanual baixi considerablement aquest any i que l’objectiu del 2% es pugui assolir a principis del 2025. El banc ha indicat que la inflació dels preus dels aliments, que té un important impacte en el cost de la vida de les famílies amb baixos ingressos, és encara “extremadament alta”.

Per la seva banda, el ministre d’Economia britànic, Jeremy Hunt, ha afirmat en declaracions que recull l’agència Efe que, atenint-se al pla per baixar la inflació, el banc pronostica que aquesta estarà per sota del 3% d’aquí un any sense que l’economia entri en recessió. “Però això no significa que sigui fàcil per a les famílies afrontar factures hipotecàries més altes, així que continuarem fent el que puguem per ajudar les llars”, ha afegit.

El govern conservador de Rishi Sunak té com a objectiu baixar la inflació aquest any després que pugés considerablement per l’alça dels preus de l’energia per la guerra a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.