Política

conflictebèl·lic a l’est d’europa

Kíiv xifra en “més de 500” els morts per la inundació a la zona sota control rus

Fonts ucraïneses acusen els russos de no evacuar els residents de la zona ocupada que no havien reclamat el passaport rus

El Centre Nacional per a la Resistència ucraïnès ha xifrat aquest dilluns en “més de 500” el nombre de morts en el territori ocupat per Rússia en el sud d’Ucraïna a conseqüència de les inundacions provocades per la voladura de la presa de Kakhovka sobre el riu Dniéper.

“Segons informacions preliminars, més de 500 habitants de la (ciutat) temporalment ocupada d’Oleshky, en la riba esquerra i a la regió de Kherson, han mort a causa de la voladura a les mans dels russos de la Central Hidroelèctrica de Kakhovka”, diu aquesta institució en un comunicat.

“Ha mort gent perquè els ocupants van rebutjar evacuar als qui no tenien passaport rus”, afegeix la nota oficial, que recrimina a les autoritats prorusses instal·lades en la zona que estiguin “violant totes les normes de la llei humanitària internacional i de la més bàsica humanitat.”

El Centre Nacional per a la Resistència és un organisme creat per les Forces d’Operacions Especials d’Ucraïna per a fomentar els moviments contra l’ocupació russa del país.

Segons aquesta font, “els russos en els territoris ocupats no van evacuar a la gent que no té passaport rus”.

Des del començament d’aquesta guerra, les forces russes han aplicat nombroses formes de pressió en els territoris sota el seu control per a forçar a la població local a adoptar la ciutadania russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.