Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Erdogan diu que Turquia no ratificarà l’adhesió de Suècia a l’OTAN abans d’octubre

El líder turc espera avenços en la liberalització de visats i “l’actualització” de la unió duanera amb la UE

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha avisat aquest dimecres que la ratificació de l’adhesió de Suècia a l’OTAN no es produirà abans d’octubre perquè la Gran Assemblea Nacional turca pararà dos mesos a l’estiu les seves activitats i després ell l’ha de signar.

En una roda de premsa després de la cimera de l’OTAN a Vílnius, Erdogan ha reiterat el seu compromís de fer el pas “tan aviat com es pugui”.

El dirigent turc va exigir reactivar les converses d’accés a la Unió Europea com a condició per aixecar el vet a Suècia i ara espera que Brussel·les faci avenços en aquest sentit. Així, Erdogan ha assegurat que s’abordarà la liberalització dels visats i “l’actualització” de la unió duanera amb la UE.

Segons el líder turc, dijous ho tornarà a abordar amb Brussel·les després d’un primer contacte aquest dimecres amb la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.