Política

Junqueras censura els que voldrien “que tot anés malament”

Fa una crida a combatre aquest “egoisme” i defensa la feina d’ERC en l’última legislatura al Congrés

Els republicans s’emmirallen en la lluita contra el transvasament de l’Ebre de fa 20 anys, que avisen que torna a ser una “amenaça”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha fet una cridar a combatre “l’egoisme” dels qui voldrien que “tot anés malament” perquè a ells “els aniria millor”. Segons ha lamentat durant un acte de campanya aquest migdia a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), cobert per l’ACN, alguns “viuen feliços amb l’amargor i rondinant”. Per a ell, alguns retreuen als republicans, en al·lusió sobretot a Junts, que la feina que han fet al Congrés en l’última legislatura “no serveix de res” i que han donat suport al govern del PSOE “a canvi de res”. És gent, ha dit, a qui “importa molt poc el que passi als treballadors, botiguers, jubilats i estudiants”.

Sobre les crítiques que els republicans haurien donat un xec en blanc als socialistes en l’última legislatura, ha reivindicat que la capacitat de negociació d’ERC ha fet possible que el salari mínim s’apugi “de 730 euros a 1.080 euros” i que les pensions s’hagin apujat amb la reforma dels últims anys. Junqueras també ha reivindicat la participació el 23-J, dient que als qui “tenen molts diners” i “el control dels mitjans de comunicació” els convé que la societat renunciï a la democràcia, que és “la principal eina per equilibrar la distribució de poder”.

El líder d’ERC també ha apel·lat a l’esperit del moviment en contra del transvasament de l’Ebre: “És la recepta que ens ha d’ajudar a guanyar”. Segons ell, la campanya en defensa del riu de fa dues dècades va ser possible perquè es va construir un “projecte col·lectiu” i una “vida en comunitat”, un model que creu que és el que ha de guiar el seu partit amb vista al 23-J. “Batallarem aquesta qüestió tant com faci falta”, ha emfatitzat, afegint que “tant de bo aquells que es barallen entre ells i amb tothom” ajudessin ERC a defensar tant l’Ebre com Catalunya. El president del partit ha recordat que la capacitat de “combatre conjuntament” en contra del projecte de transvasament del govern del PP al tombant de segle va ser el que va aturar-lo, contra “tots els poders de l’època”, incloent tant el govern espanyol com el català. I és que segons ell, l’últim govern de CiU abans del tripartit “obeïa els interessos de l’Estat i el govern espanyol” en la qüestió de l’Ebre.

L’acte a l’Ametlla de Mar també ha comptat amb la participació de la número 2 per Tarragona i principal candidata de les Terres de l’Ebre, Norma Pujol, que igualment ha advertit contra la nova “amenaça” de transvasament. “Continuarem la defensa del riu i del Delta”, ha reblat, reivindicant l’Estratègia Delta impulsada enguany per la llavors consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà. Pujol també ha dit que les Terres de l’Ebre han de continuar sent “baluard antifeixista”, remarcant que l’extrema dreta ja ha entrat a a condicionar els governs de l País Valencià i les Illes Balears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.