Política

Vidal situa un millor finançament per a Catalunya entre les prioritats de la propera legislatura

La candidat de Sumar-En Comú Podem reconeix que està “caducat des de l’any 2014”

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha reconegut aquest dilluns que Catalunya pateix “un problema greu de finançament” i ha assegurat que renovar l’acord serà “una prioritat” dels comuns la propera legislatura. Segons Vidal, també ho són “blindar la llengua i parlar de noves competències”. En una roda de premsa davant de l’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva), ha recordat que l’actual sistema està “caducat des de l’any 2014, la qual cosa és una autèntica barbaritat”. Per Vidal, Catalunya no és l’únic territori perjudicat i que “tenen clarament un greuge respecte el finançament”, sinó que n’hi ha d’altres com el País Valencià, segons recullen les agències. “Catalunya es mereix tenir un model més just després de tenir un sistema caducat, és una cosa que es mereix com a país”, ha afegit.

Pel que fa a la possibilitat que el govern espanyol recorri al Tribunal Constitucional (TC) la Llei de mesures extraordinàries i urgents per a afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya, Vidal ha apuntat que la disputa oberta entre les administracions és “una controvèrsia tècnica” sobre qui pot adjudicar obres pel procediment d’urgència i ha confiat que “gràcies a la taula de diàleg” s’arribi a un acord: “Convençuda que ho arreglaran”.

El d’aquest dilluns és el primer acte de campanya de Vidal a les comarques gironines i l’ha acompanyada la cap de llista dels comuns en aquesta demarcació, Júlia Boada. Està previst que la candidata per Barcelona torni a la província dijous, on protagonitzarà un míting a Girona al costat de la vicepresidenta espanyola i presidenciable de Sumar, Yolanda Díaz, i també divendres, ja que els comuns tancaran la campanya a la veïna Blanes (Selva).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.