Política

guerra a ucraïna

El preu del blat es dispara després dels atacs russos als dipòsits de gra

Moscou ha convertit el cereal ucraïnès en objectiu de guerra

El preu del blat ha pujat considerablement en els mercats mundials després que dimecres Rússia hagués amenaçat els vaixells que es dirigeixin a ports ucraïnesos dient que seran considerats possibles objectius militars, informa la cadena pública britànica BBC aquest dijous.

Moscou va abandonar de manera unilateral dilluns el pacte que permetia a Ucraïna, considerat el graner d’Europa, continuar exportant cereals pel mar Negre a través de tres ports, entre ells el d’Odessa. La decisió russa va provocar fortes crítiques per la crisi alimentària que pot generar, però lluny de rectificar Moscou ha fet del gra ucraïnès un objectiu de gerra i en les últimes tres nits ha bombardejat les infraestructures que permeten emmagatzemar i distribuir el producte.

Explica la BBC, que el preu del blat a la borsa de valors europea es va disparar un 8,2% el dimecres des del dia anterior i es va situar en 253,75 euros per tona. La cotització al mercat de futurs dels EUA va pujar un 8,5%, l’alça més gran des de just l’inici de la invasió russa d’Ucraïna el 24 de febrer de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.