Política

escalada bèl·lica al pròxim orient

Brussel·les manté l’ajuda humanitària als palestins després de l’atac de Hamas

La Comissió desvincula el suport humanitari dels pagaments d’ajuda al desenvolupament, suspesos aquest dilluns

La Comissió Europea ha assegurat aquest dilluns que mantindrà l’ajuda humanitària a la població palestina més necessitada després de l’atac de Hamàs contra Israel. “És imperatiu protegit els civils i respectar la Llei Humanitària Internacional”, ha escrit aquest dilluns a X el comissari d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi, Janez Lenarcic.

En aquest sentit, el dirigent eslovè ha remarcat que les mesures de suport es mantindran “tant temps com sigui necessari”.

L’anunci de Lenaric arriba després que Brussel·les anunciés una suspensió “immediata” de tots els pagaments d’ajuda per part de la UE a Palestina, un anunci que d’inici havia generat certa confusió, ja que no especificava si la mesura afectava l’ajuda humanitària.

D’aquesta manera, Brussel·les manté el suport humanitari a la població palestina més necessitada, una ajuda que l’any 2022 va arribar als 26,5 milions d’euros.

El que la Comissió ha suspès han estat els pagaments d’ajuda al desenvolupament que rebia Palestina. Tal com ha anunciat a X el comissari de Veïnatge, Oliver Varhelyi, l’executiu ha posat “sota revisió” operacions de finançament per un valor total de 691 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.