Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski denuncia una intensificació dels atacs russos a Marinka i Avdiivka

Les forces russes bombardegen una central tèrmica ucraïnesa

Les forces russes, que intenten contenir la contraofensiva llançada fa quatre mesos per Kíiv, mantenen una pressió implacable sobre la localitat de Marinka i la destrossada ciutat d’Avdiivka, a l’est d’Ucraïna, on Rússia continua llançant nombrosos atacs per intentar conquerir més territori a la regió oriental de Donetsk.

L’ofensiva russa amenaça de convertir Avdiivka, en una segona Bkahmut per la pèrdua de soldats. El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va corroborar la gravetat de la situació denunciant la intensitat dels combats als voltants de Marinka i Avdivka en l’al·locució nocturna de diumenge recollida per l’agència Efe.

A més, Rússia ha tornat a atacar aquesta matinada la regió d’Odessa amb drons de fabricació iraniana, que han estat abatuts per les forces antiaèries ucraïneses, tot i que alguns fragments d’un d’ells han caigut sobre el sostre d’un magatzem d’un dels ports de la zona.

En un altre dels seus atacs, aquest diumenge, les forces russes van danyar una central tèrmica de la principal empresa energètica privada d’Ucraïna, segons ha denunciat la mateixa companyia en un missatge aquest dilluns a les xarxes socials, en el qual no concreta la regió del país on es troba la infraestructura afectada. Un atac que se suma al perpetrat la matinada de dissabte a diumenge contra una terminal de correus a Khàrkiv, que va deixar almenys sis morts i setze ferits, segons va denunciar el governador de la regió, Oleg Sinegubov, en un missatge al seu compte oficial a la plataforma X, abans Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.