Administracions

Nova dimissió per facilitar el consens a Torredembarra

Les direccions de CDC i del PSC tanquen un acord per fer Grangel alcalde

Font (CiU) accepta renunciar al càrrec

Torredembarra tira enrere i torna a posar sobre la taula l'acord de govern de consens que havia de fer alcalde el socialista Enric Grangel el 14 de juliol, i que va saltar pels aires quan CiU va presentar candidatura de sorpresa i l'aplicació de la llei va fer alcalde, sense cap vot, Pere Font (CiU). Aquest darrer va anunciar ahir que formalitzarà de manera imminent la seva dimissió com a alcalde de Torredembarra per tal que la setmana que ve es faci un ple en què s'esculli un substitut, previsiblement Grangel, que lideri un govern “amb el màxim consens”.

L'anunci de Font és la conseqüència de l'acord assolit a nivell de les direccions territorials i nacionals de CDC i el PSC, i pel qual els convergents accepten, amb alguns lleus canvis, el document de base que fa deu dies ja van subscriure socialistes, ERC, el PP i l'Agrupació. El text, que ara s'ha d'acabar de consensuar entre els regidors torrencs, manté que els edils imputats en el cas de presumpta corrupció al municipi –i que ja va provocar l'empresonament i la dimissió de l'anterior alcalde, Daniel Masagué– no podran tenir cap responsabilitat en el nou govern, tot i que sí que tindran veu en les juntes de govern local.

Aquesta limitació va ser la causa de la candidatura, “com a protesta”, que va presentar CiU el 14 de juliol a l'alcaldia, i el mateix Font, de fet, ahir encara considerava que aquest aspecte es podria acabar de negociar en l'àmbit local. Aquest punt deixaria fora del repartiment de competències el mateix Font, juntament amb tres regidors més de CiU i un del GIT. Sí que podran entrar al govern els regidors de CiU Rosa Maria Guasch i Octavi Solé, aquest darrer un cop prengui possessió de l'acta en substitució de l'exalcalde Masagué.

Tot i que el moviment de Font encaixa amb el que havia anunciat la direcció nacional de CDC poc després de la seva elecció, la realitat és que l'edil ha fet diversos intents de trobar suports, sense èxit, per continuar al capdavant del consistori fins a les eleccions municipals, desobeint, per tant, el que havia anunciat el seu partit. Font es va negar ahir a valorar si havia rebut pressions del partit per dimitir, pas formal que ja ha anunciat que intentarà fer tan tard com es pugui per tal de “no deixar Torredembarra ni un dia sense govern”.

Font va anunciar la seva dimissió ahir, abans d'arrencar un ple en què es van retornar les competències al ple i al secretari. Malgrat celebrar el gest, l'oposició li va recriminar que acceptés el càrrec i que hagi intentat fer govern tot i estar imputat.

LA FRASE

El millor que puc fer és dimitir per garantir un govern ampli. Ara no sabem ni com està la caixa
Pere Font
Alcalde de Torredembarra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.