Societat

Torredembarra prepara la reobertura del pàrquing subterrani llogant places

El govern va fer tancar l'equipament a l'estiu perquè hi perdia diners

La construcció forma part de la investigació del cas de corrupció al municipi

El pàrquing subterrani de Filadors, una de les obres que podrien estar involucrades en el cas de presumpta corrupció que investiga el jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (i que manté imputat l'exalcalde de CiU Daniel Masagué i gran part del seu govern), podria reobrir abans d'acabar aquest any. Aquesta és la intenció del govern torrenc actual, liderat pel socialista Enric Grangel, que va decidir fer tancar l'equipament com una de les primeres mesures un cop va assumir la direcció del consistori, a l'estiu passat.

El tancament es va fer després de detectar que cada mes es perdien fins a 10.000 euros pel cost de l'empresa que en feia el manteniment i gestió, feina per a la qual no s'havia continuat contractant formalment. Ara, tal com llavors ja van avançar en l'Ajuntament de Torredembarra, estan treballant per reobrir l'equipament oferint lloguers assequibles als veïns de la zona. Tot i així, per assegurar-se que sigui viable, no descarten que part de les places es reservin per a rotació. Per poder prendre una decisió en aquest sentit, el govern torrenc ha fet una crida perquè els veïns interessats facin prereserves de places, en cas que estiguessin interessats a llogar-hi una plaça.

Ja treballen en l'elaboració dels reglaments i de les tarifes de l'aparcament que, tot i això, es calcula que seran de prop de 40 euros mensuals per a turismes, i de 18 euros per a les motocicletes. A banda, també està previst que s'ofereixin descomptes a aquells que les lloguin tot un any.

Teyco, sota sospita

La construcció del pàrquing Filadors va anar a càrrec de l'empresa Teyco, la seu de la qual va ser escorcollada per la Guàrdia Civil el mateix dia que es va produir de l'escorcoll a l'Ajuntament de Torredembarra i de la detenció de l'exalcalde i de diversos regidors, al juny passat. El conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, està imputat per presumptes delictes contra l'administració pública en la peça central del cas, que el jutge encara manté sota secret de sumari, tot i que li han retirat la imputació en una de les peces.

En el moment de l'inici del projecte, el PSC, llavors a l'oposició, ja va denunciar que el concurs semblava fet a mida de l'empresa Teyco, i van denunciar les connexions de Sumarroca amb CiU. L'aparcament, situat al centre de Torredembarra, mai no ha aconseguit tenir prou usuaris perquè sigui rendible.

LA XIFRA

40
euros
al mes és el preu orientatiu que tindran les places de lloguer per a turismes. Les tarifes encara s'han de tancar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.