Política

Factures sota sospita de l'exalcalde de Torredembarra

El jutge investiga quatre cobraments que Daniel Masagué va rebre de filials de Teyco

Diverses empreses de la seva propietat van cobrar 580.000 euros

La instrucció del cas de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra, que es desenvolupa sota secret de sumari al jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, estaria investigant els cobraments que l'exalcalde Daniel Masagué (CiU) va rebre de filials de l'empresa Teyco, propietat de Jordi Sumarroca. Segons va publicar ahir el diari El País, entre l'11 i el 22 de desembre del 2011, Masagué va facturar a filials de Teyco un total de 580.000 euros a través de dues de les empreses de les quals és titular, Maes Flequers i Pastissers i Daloi, aquesta última dedicada al sector immobiliari. Els conceptes de les quatre factures emeses feien referència a reparacions, serveis d'hostaleria i càtering o planejament urbanístic, entre altres motius, tot i que, segons assenyala El País, es tindrien dubtes que aquestes tasques s'haguessin fet de veritat.

Tant Masagué com Sumarroca (fill del fundador de CDC, Carles Sumarroca) estan imputats per presumptes delictes contra l'administració pública en la peça central del cas. El 26 de juny passat, la Guàrdia Civil va escorcollar l'Ajuntament i la seu de Teyco, a Barcelona. Fonts de la companyia van preferir ahir no fer declaracions, ja que el cas està sota secret de sumari.

Teyco va ser també l'encarregada de construir el pàrquing Filadors de Torredembarra, ara tancat per deficitari i que va costar 3,7 milions, inclòs un sobrecost d'1,2 milions.

Masagué vol cobrar les vacances

Després de la seva detenció el 26 de juny, Masagué va estar en presó provisional des del 27 de juny fins al 14 de juliol. El dia 9 de juliol va presentar formalment la renúncia com a alcalde així com a l'acta de regidor. Ara, però, l'exalcalde ha presentat una sol·licitud a l'Ajuntament en què reclama 4.446,61 euros en concepte de liquidació i de dies de vacances no gaudits.

La sol·licitud es va presentar el 22 de desembre al registre municipal i actualment està sent estudiada pels serveis tècnics municipals. La sol·licitud, a més, no és signada per Masagué, sinó per un representant, fet que segurament l'obligarà a repetir la petició.

La sol·licitud de l'exalcalde arriba en un moment delicat per a la tresoreria municipal, situació que l'actual govern, liderat pel socialista Enric Grangel, ha vinculat precisament amb la gestió feta per Masagué mentre va estar al capdavant del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.