Salut

Salut tornarà a demanar la setmana que ve la retirada de la mascareta a l’escola: “Si no, tirarem pel dret”

Argimon explica que “pressionaran” Sanitat en el consell interterritorial, però que si no s’aconsegueix, Catalunya ho tirarà endavant

El conseller diu que el govern espanyol parla d’eliminar-la als interiors després de Setmana Santa

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no ha aclarit quan es traurà l’obligació de portar mascareta als interiors a la població en general, i ha assenyalat que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha retardat l’anunci fins després de Setmana Santa per altres qüestions d’actualitat, com la guerra a Ucraïna o la problemàtica generada sobre el Sàhara Occidental, per exemple. En una entrevista a RAC 1, Argimon ha considerat que la mascareta es podria treure ja i que si no ho aprova Sanitat, el govern podria “tirar pel dret” i aprovar-ho a Catalunya pel que fa a les escoles. Sobre aquest punt, Argimon ha defensat el que va dir fa unes setmanes, quan va afirmar que es començarien a treure les mascareta als centres educatius abans de Setmana Santa. Argimon ha explicat que tornaran a plantejar aquesta opció al consell interterritorial de Salut que hi ha convocat de forma presencial la setmana que ve amb un document que ho justifiqui. Argimon ha recordat que les mascaretes estan marcades per un decret estatal.

Segons ha afirmat el conseller, caldria prendre la mesura de forma immediata almenys per als escolars més petits. I ha reiterat, com ja va anunciar fa unes setmanes, que primer es començarà la retirada pels d’infantil i Primària i després s’anirà ampliant a secundària i batxillerat.

“No podem estar amb els nanos tot el dia amb la mascareta”, ha dit, i ha respost afirmativament quan se li ha preguntat si tiraria pel dret en cas que el Ministeri de Sanitat no avancés.

Salut ja va demanar la retirada de les mascaretes als espais interiors en el consell interterritorial de Salut del 2 de març, però la proposta es va rebre amb recel per les algunes comunitats, que van apostar per la “prudència”.

Més de 200 milions de sobrecost per la pujada de la llum

Argimon també ha volgut cridar l’atenció sobre els efectes de la pujada de la llum en tots els àmbits, també en el de la Salut. En aquest sentit, ha explicat que el departament preveu un sobrecost de més de 200 MEUR aquest any per la factura de la llum, ja que els hospitals són grans consumidors d’energia.

Aquests recursos, per tant, no es podran destinar a l’activitat assistencial. “I això en tots els nivells de la nostra societat”, ha conclòs.

Pel que fa a l’atenció primària, Argimon ha apostat per tornar al 2019 en molts aspectes, però també aprofitar les oportunitats que ha donat la pandèmia en l’àmbit digital. Segons ell, però, les persones grans “han de poder fer el que han fet tota la vida, anar al CAP presencialment”, i no només per fer visites, fins i tot també per fer els tràmits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.