Administracions

El forat econòmic, nou maldecap de Torredembarra

Enric Grangel (PSC) va ser proclamat ahir alcalde amb el suport de gran part del ple

El tresorer ha advertit el nou govern de consens que es podria acabar l'any amb un dèficit de 2,5 milions

Torredembarra va girar ahir l'últim full de la crisi política desencadenada arran de l'operació contra la corrupció del 26 de juny passat, i comença la feina per arreglar el “desastre” en què es troba l'Ajuntament, segons va reconèixer el nou alcalde, Enric Grangel (PSC). El regidor socialista va ser escollit per dirigir el consistori en els pròxims deu mesos amb el suport de dotze dels setze regidors presents en el ple, en substitució de Pere Font (CiU), imputat també en el cas de presumptes delictes contra l'administració. El nou govern municipal té el suport de CiU, el PSC, ERC, el PP i l'Agrupació, tot i que tan sols els regidors no imputats –nou dels tretze que en formaran part– podran tenir alguna responsabilitat.

“Cada pedra que aixequem, ens suposa un malestar”, va assegurar ahir en el seu discurs Grangel. Segons va detallar, el tresorer de l'Ajuntament ha advertit el nou executiu que, si es mantingués la situació actual, l'Ajuntament de Torredembarra acabaria l'any amb un resultat negatiu de 2,5 milions d'euros. Entre altres aspectes, Grangel va denunciar que s'han assabentat de l'existència de pòlisses de crèdit que va sol·licitar l'exalcalde Daniel Masagué –el principal imputat en el cas que s'instrueix als jutjats del Vendrell– sense que ho sabés ningú més del seu govern. Una de les primeres mesures del nou govern serà elaborar un estudi econòmic, que van avançar que serà accessible per a tota la ciutadania. “Cada cosa que personalment vegi que sigui il·legal, ho posaré en coneixement del jutge”, va assegurar Grangel.

A diferència de la situació viscuda quinze dies abans, en què l'elecció de Font per sorpresa va generar moments de tensió, l'elecció del nou alcalde després de la renúncia de Font es va viure ahir en un ambient tranquil en què Grangel va ser l'únic candidat al càrrec. L'ABG, el GIT i la regidora no adscrita Montse Gassull –que, juntament amb el PSC, va fer les denúncies que van desencadenar el cas– es van abstenir.

LA FRASE

Cada pedra que aixequem, ens suposa un malestar. L'Ajuntament és un desastre
Enric Grangel
Alcalde de Torredembarra (PSC)

Estudiaran personar-se en el cas

Un cop s'aixequi el secret de sumari ordenat pel titular del jutjat d'instrucció 1 del Vendrell, el nou govern municipal de Torredembarra estudiarà si es persona com a acusació particular en el cas de presumptes delictes contra l'administració pública que ha esquitxat l'exalcalde Daniel Masagué –que va estar dues setmanes en presó provisional– i gran part del seu executiu. “Segurament ho farem”, va avançar Grangel.

De moment, el jutge ha dictat per a tots els imputats l'alienació de tots els seus béns en propietat com a garantia per a una futura fiança de responsabilitat que els pugui imposar, i que de moment no ha estat fixada.

La situació de desgovern que ha viscut aquest estiu Torredembarra es va iniciar el 26 de juny amb l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer a l'Ajuntament i la detenció de l'alcalde i sis regidors més de CiU, el PP i el GIT com a membres de la junta de govern local. A més, el jutge també ha imputat el conseller delegat de Teyco, un empresari torrenc, la interventora municipal i l'excoordinador d'Urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.