Política

Torredembarra anul·la un dels lloguers irregulars

El ple aprova iniciar els tràmits per suspendre un contracte que el jutjat del Vendrell investiga dins del cas de presumpta corrupció

Es pagaven 4.000 euros al mes per un local que mai va obrir

La contractació d'un dels dos locals de lloguer que s'investiguen als jutjats dins del cas de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra podria quedar anul·lada pròximament. El ple municipal va aprovar dijous a la nit iniciar el procediment per declarar nul de ple dret el contracte per l'ús d'un local situat al barri de Clarà, i pel qual l'Ajuntament va pagar entre 6.000 i 4.000 euros al mes des de l'any 2011. El local, que en principi es va llogar amb opció de compra perquè en fessin ús els membres de la colla castellera Nois de la Torre, mai no s'ha condicionat ni ha arribat a tenir cap tipus d'ús públic. La seva contractació, juntament amb la de la nau que actualment és la comissaria de la policia local, forma part d'una peça separada en la instrucció del conegut com a cas Torredembarra al jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell.

L'acord pres pel ple dijous preveu, de fet, complir la petició de la Comissió Antifrau del Parlament de Catalunya, que va demanar que es revisés. Ara, l'Ajuntament posarà l'expedient en mans dels serveis jurídics de la Generalitat, perquè decideixi si s'ha d'anul·lar. En cas que la resposta sigui positiva, el propietari hauria de tornar els diners cobrats de l'Ajuntament durant aquest temps: 6.000 euros al mes entre el 2011 i el 2013, i 4.000 euros a partir de llavors, gràcies a una rebaixa acordada. “Si diu que està ben fet, pagarem al propietari tot el que es deu”, va assegurar l'alcalde, Enric Grangel (PSC).

La contractació d'aquests dos locals va ser denunciada a la fiscalia per la regidora d'ERC, Montse Gassull, i pel mateix Grangel, quan era a l'oposició. En la peça separada que investiga el cas –l'única en què s'ha aixecat el secret de sumari de tota la trama–, està imputat l'exalcalde Daniel Masagué i gran part dels regidors actuals de l'Ajuntament, entre d'altres. La condició de part interessada de gran part dels edils, ja sigui com a imputats o denunciants, va fer que la gran majoria s'abstinguessin en la votació i el punt tirés endavant amb el suport dels dos edils d'ABG, dues regidores de CiU, un d'ERC i dos del PSC.

Precisament, aquest mes s'estan duent a terme les declaracions dels imputats sobre aquesta peça i divendres que ve està previst que passi pels jutjats l'exalcalde Daniel Masagué. També hi està imputat el propietari del local, Rafael Jiménez.

LA DATA

2011
va ser l'any
en què es va contractar el lloguer del local de Clarà i del de la policia local, tots dos investigats pel jutjat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.