Política

L'exalcalde detingut per corrupció a Torredembarra encapçala una llista pròpia

Daniel Masagué, que va estar en presó provisional l'any passat, ha creat un nou partit

L'edil de CiU també imputada, Francesca Felguera, l'acompanya

L'exalcalde de Torredembarra com a representant de CiU Daniel Masagué, que va ser detingut el juny del 2014 i continua imputat per presumpta corrupció en la seva gestió al capdavant del consistori, tornarà a ser alcaldable aquestes municipals. El polític, que va dimitir del càrrec mentre es trobava en presó provisional l'estiu passat, ha creat un nou partit independent, Units per Torredembarra, i en la documentació presentada davant de la Junta Electoral hi consta com a cap de llista.

L'acompanya en el segon lloc l'encara regidora de CiU a l'Ajuntament de Torredembarra Francesca Felguera, i exprimera tinenta d'alcalde del govern de Masagué. Felguera va confirmar ahir que serà la número dos d'aquesta candidatura, malgrat que ella també continua imputada per presumptes delictes contra l'administració pública en la mateixa investigació judicial. Felguera va ser detinguda el mes de juny passat durant l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer a l'ajuntament de Torredembarra per ordre del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, juntament amb sis regidors més i l'exalcalde. En aquest cas també estan imputats diversos empresaris i tècnics.

“No tinc res a amagar, tinc la tranquil·litat que jo no vaig robar mai diners de l'Ajuntament”, va assegurar ahir l'encara regidora de CiU. Tot i concórrer amb aquesta nova llista, Felguera continua sent militant d'Unió, i, de fet, va donar suport públic a Joel Navas, que serà el número dos de CiU a Torredembarra, posició que ella ocupava el 2011. “Unió sap que jo em presento i ho faig sense la seva oposició”, va assegurar la regidora, que argumenta que va cedir el lloc a Navas per evitar l'escissió de la federació.

Tot i la llista presentada, la candidatura manté la porta oberta perquè hi pugui haver renúncies que puguin canviar-ne l'ordre, i avancen que la seva decisió definitiva s'anunciarà aviat en una compareixença pública.

Més escissions de CiU, que opta per la renovació

Després que tots els seus regidors menys un fossin imputats per presumpta corrupció l'estiu passat, CiU a Torredembarra ha renovat tota la llista, que encapçalarà Anna Magrinyà. L'única edil de la federació lliure d'imputació, Rosa Maria Guasch, s'ha desvinculat de CiU i ha creat un partit propi, Avui Democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.