Política

Pere Font, de CiU, elegit per sorpresa nou alcalde de Torredembarra

L'acord de l'oposició no obté la majoria absoluta necessària i l'alcaldia passa a la llista més votada en les darreres eleccions

PSC, ERC, ADT i PP havien acordat que fos Enric Grangel (PSC) qui liderés el consistori amb els regidors no imputats en la trama de delictes

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) ha presentat una alternativa a l'acord que havien pres tots els grups de l'oposició per nomenar el nou alcalde i s'ha fet de nou amb l'alcaldia de Torredembarra contra tot pronòstic i sense rebre cap vot. El nou alcalde, Pere Font, està imputat per un presumpte delicte contra l'administració pública en que hi ha implicats sis regidors de Torredembarra (quatre de CiU, un del PP i un independent del GIT) a més de l'exalcalde Daniel Masagué (CiU), que està empresonat des del passat 27 de juny.

L'oposició havia acordat que fos Enric Grangel (PSC) qui liderés el consistori amb l'objectiu de constituir un govern com més ampli possible amb els regidors no imputats en la trama de delictes. Així, sis regidors de Torredembarra pertanyents al PSC, ERC, l'Agrupació Democràtica Torrenca (ADT) i el PP van segellar ahir un pacte amb la finalitat de proposar a Enric Grangel com nou alcalde en substitució de Daniel Masagué, però per a això necessitaven el vot de tres regidors més, ja que la majoria absoluta està fixada en 9 regidors. De la seva banda, el grup municipal de CiU, amb sis regidors, quatre d'ells imputats, ha presentat a Pere Font com a candidat a l'alcaldia.

Aquest matí, minuts abans del ple que havia de nomenar Grangel, Font ha reclamat el dret dels imputats a formar govern per “confiança”. Grangel, però, ha demanat “responsabilitat en aquest ple, perquè seria molt lamentable que en quatre dies presentem una moció de censura”.

El portaveu de ABG, Lluis Suñé, ha sol·licitat que els dos candidats expliquin per què volen ser alcaldes abans de procedir al vot i Font ha exposat que és “en protesta per un judici polític” i per la “diferència entre imputat i condemnat”. Grangel, de la seva banda, ha exposat que “cal ordenar l'Ajuntament, arreglar aquest disbarat i deixar-lo preparat per als següents que entrin a governar”.

Finalment, l'acord de l'oposició no ha obtingut la majoria absoluta necessària i l'alcaldia passa automàticament a la llista més votada en les darreres eleccions, que és la de Convergència i Unió (CiU).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.